FINANCIJSKO IZVJEŠTAVANJE

MSFI - primjer konsolidiranih financijskih izvještaja za 2023. godinu

Vedran MilošVedran Miloš

Svake godine Odbor za međunarodne računovodstvene standarde (IASB), objavljuje nove standarde i dopune koji značajno utječu na prezentaciju financijskih izvještaja. Izrada financijskih izvješća u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja (MSFI) značajno je izazovna. 

Tvrtke članice Grant Thornton International Ltd (GTIL) imaju stručno znanje u primjeni MSFI-ja. GTIL, kroz svoj stručni tim, razvio je opće smjernice koje podupiru predanost njegovih tvrtki članica visokokvalitetnoj, dosljednoj primjeni MSFI-ja i stoga sa zadovoljstvom dijelimo dokument u nastavku, koji će pomoći svim klijentima oko lakšeg snalaženja.

Privremeni financijski izvještaji ilustriraju šestomjesečno obračunsko razdoblje koje počinje 1. siječnja 2023. godine. Temelje se na aktivnostima i rezultatima društva Illustrative Corporation Ltd i njenih podružnica – fiktivnog subjekta za savjetovanje, usluge i maloprodaju. 

Nadamo se da će vam dokument biti od pomoći u pružanju nekih pojedinosti tijekom pripreme financijskih izvješća prema MSFI-ju. Ako želite više informacija o bilo kojoj od istaknutih točaka, obratite se lokalnim Grant Thornton stručnjacima.

Documents to download