POSLOVNO SAVJETOVANJE

Usavršavanje znanja i vještina u procesu digitalizacije

Dalibor Briški Dalibor BriškiDalibor Briški

Digitalizacija je svuda oko nas. Ona je sve češći pojam s kojim se susrećemo u svakodnevnom poslovanju, a brže reakcije su ovim putem zagarantirane. Učestale promjene i zahtjevi tržišta diktiraju poslovanje svake tvrtke. Sve češće izmjene zakona i propisa dovode do primjene informacijske i komunikacijske tehnologije u svakodnevici.

S obzirom da digitalizacija stvara nova pravila i sve je učestaliji pojam u poslovanju, potrebno je svakodnevno raditi na usavršavanju vještina i znanja zaposlenika. Digitalizacija osigurava učinkovitost i inovativnost te uspješno odgovaranje na svaki izazov. 

 

Napredak i unaprjeđenje vještina novoga doba

Ubrzani razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija olakšava svakodnevno poslovanje uštedom vremena, energije, novca i prostora. Digitalna transformacija je proces koji ima za cilj unaprjeđenje određenih vještina i znanja te promjene njihovih svojstava kroz kombinaciju informatičkih i komunikacijskih tehnologija. 

Krajnji cilj ovog procesa je stvaranje dodatne vrijednosti za samu tvrtku te njihove klijente, a istovremeno i povećanje efikasnosti. Digitalne tehnologije pružaju svakoj tvrtki priliku za napredak i vidljivost na tržištu. Svaka tvrtka treba proći kroz određeni proces informatičke pismenosti kako bi napredovala i prilagodila se novim tehnologijama. 

 

Računovodstvene usluge u doba digitalizacije

Digitalizacija i digitalna transformacija su dva pojma nužna za pokretanje svake korporacije. Ona utječe na sve sektore gospodarstva, a time mijenja način rada i komunikaciju. Digitalna transformacija računovodstvenih usluga donosi novu vrijednost, a time osigurava i svakom klijentu svakodnevni pristup novim informacijama. 

Ovim putem omogućeno je i lakše donošenje odluka na temelju procjene dobivenih informacija, kao i u drugim zanimanjima. Kada je sve brzo dostupno i jednostavno, poslovanje teče neprekidnom konstantom, a pozitivne promjene u budućnosti su moguće. Ovim procesom omogućuje se uvid u prošle odluke i ponašanja, kao i mogućnost predviđanja budućih izazova i situacija.

 

Prilagodba digitalnom dobu

Tvrtke su uvidjele niz prednosti koje pruža tehnologija. Digitalizacija poslovanja je zahvatila sve sfere društvenog i poslovnog života te time postaje imperativ za uspješnu izgradnje tvrtke. Pažljivo izrađene strategije digitalne transformacije prilagođavaju se svakom poduzeću ponaosob, a napredak je vidljiv svakodnevno. 

Za provedbu digitalizacije poduzeća potrebni su stručnjaci koji će educirati i transformirati cijelu tvrtku te dati zaposlenicima priliku da steknu nove vještine i znanja. Grant Thornton stručnjaci u svom segmentu poslovnog savjetovanja svakodnevno usavršavaju svoje vještine te ih prenose na svoje klijente. Obratite nam se s povjerenjem!