Potreba za odgovornošću i transparentnosti

Društva iz javnog sektora predstavljaju posebnu kategoriju koju karakterizira specifičan položaj u ostvarenju njihovih funkcija kao i specifični zahtjevi s kojima se pritom suočavaju. U obavljanju svoje djelatnosti javne organizacije imaju odgovornost kako prema široj javnosti tako i prema osnivaču (država i jedinice lokalne samouprave). Javni sektor danas je više nego ikad suočen s rastućim zahtjevima za efikasnijom transparentnosti.

Stručnjaci Grant Thorntona za javni sektor raspolažu dugogodišnjim međunarodnim iskustvom, posebice u državama srednje, istočne i jugoistočne Europe. Surađujemo sa svim vrstama državnih agencija, zaklada, saveza, udruga i drugih sličnih organizacija.

Grant Thornton je upoznat sa specifičnim zahtjevima i potrebama javnog sektora koji na brz i učinkovit način treba odgovoriti izazovima socijalnih, ekonomskih i tehničkih promjena unutar društva, pružajući pritom jednostavna rješenja koja su oblikovana na način da ispunjavaju sve specifične potrebe. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, u mogućnosti smo sudjelovati u različitim vrstama projekata te pružiti savjetodavnu potporu u rješavanju zahtjevnih poslovnih situacija kod svih vrsta agencija, zaklada, saveza i udruga.