Prijevoznička branša: sukob prilika i problema

Prijevoz i logistika moraju na području srednje, istočne i južne Europe svladati izuzetno velike izazove. Poduzeća moraju izdržati veliki pritisak konkurencije. Rastuće cijene energije i prijevoza te iz toga proizlazeće male marže često predstavljaju problem. Uz to kod prekogranične djelatnosti problem predstavljaju različiti i često zbunjujući propisi iz područja poreza i carina.

Međutim, područje transporta i logistike odlikuje se i pozitivnom dinamikom. Nova područja poslovanja, specijaliziranje i optimiranja procesa nude priliku za stalni razvoj i veće prihode.

Stručnjaci Grant Thorntona za prijevoz i logistiku raspolažu dugogodišnjim, međunarodnim iskustvom, posebice u državama srednje, istočne i jugoistočne Europe. To je naša odlučujuća prednost. Za naše klijente izrađujemo individualne strategije i rješenja za porezne olakšice i uklanjamo prepreke. Povrh toga, Grant Thorntom nudi opsežan spektar usluga iz područja poreznog savjetovanje, revizije, outsourcinga, poslovnog savjetovanja i korporativnih financija.