POSLOVNO SAVJETOVANJE

Izgradnja kulture koja zagovara različitost

Grant Thornton Hrvatska HrvatskaGrant Thornton Hrvatska

Zaposlenici, ljudski potencijali, njihovo ponašanje i upravljanje njima, u fokusu su kompanija diljem svijeta. Turbulentnosti, izazovi i sve učestalije promjene u poslovnom okruženju zahtijevaju prilagodljivost, stalno učenje, kreativnost i inovativnost. Zaposlenici su ti koji imaju najznačajniju ulogu i utjecaj na razvoj i rast organizacija – pa je upravljanje ljudskim potencijalima krucijalna aktivnost, ali i najveći izazov današnjice.

Raznolikost zaposlenika, pravednost i uključenost u poslovanje ključne su odrednice vizije Grant Thorntona. Njegovanju snažne kulture koja je odraz zaposlenika i zajednice ne može se pridodati previše pozornosti i truda. Ulaganje i spremnost na izgradnju kulture koja je usredotočena na raznolikost i uključenost dovode do procvata društva i njegovih zaposlenika. Ostvarivanje ove vizije dugoročan je i dugotrajan proces, no zahvaljujući svom kontinuiranom inkluzivnom pristupu, Grant Thornton postao je prepoznatljiv unutar svoje zajednice upravo u pružanju prilika.

Svaka je tvrtka velika onoliko koliko je velik zbroj njezinih resursa – ljudi koji su u središtu organizacije. Izgradnja zajednice različitih ljudi, koji se osjećaju sigurnima u izražavanju svojih stajališta, omogućuje tvrtki da se razvija mnogo brže.

Ponekad može biti teško izmjeriti izravan uspjeh inicijative različitosti u svakodnevnom radu tvrtke. Umjesto toga, često se možemo osvrnuti na ljude koji tamo rade kako bismo vidjeli pravu vrijednost ulaganja u ove inicijative. Usredotočenost na ravnopravnost spolova i na poticanje zajednice u kojoj se žene osjećaju vrijedno i zastupljeno, dovelo je do okruženja u kojem se one osjećaju sigurno i cijenjeno.

Upravo različitosti i njihove brojne prednosti razlog su pokretanja organizacije te uspostavljanja menadžmenta za upravljanje različitošću. Ukoliko želite biti u koraku s vremenom i promjenama u svijetu te poslovati uspješno i imati zadovoljne zaposlenike, morat ćete implementirati takav pristup menadžmentu u kojem su svi ravnopravni. Grant Thornton je iz prve ruke vidio kakav utjecaj ove inicijative mogu imati na zaposlenike i želi nastaviti pružati prilike za promjenu gdje god može. Savjetujte se s našim lokalnim stručnjacima o ovoj temi.