POSLOVNO SAVJETOVANJE

Poslovni put od ERP-a do ROI-a

Dalibor Briški Dalibor BriškiDalibor Briški

 

Poslovni informacijski sustav koji korisniku omogućuje da ima potpunu kontrolu nad poslovnim procesima u poduzeću, odnosno ERP (engl. enterprise resource planning), jedan je od onih alata koji su se u pandemiji pokazali izvrsnima jer su svoje korisnike vodili prema dobiti. Ipak, većina organizacija ne zna dobiva li najbolje povrate i rezultate od svog ERP sustava.

Uspjeh implementacije ERP-a nije definiran "početkom rada". Definiran je usvajanjem alata, procesa i ponašanja koji ERP-u omogućuju stvaranje vrijednosti za poslovanje. Organizacijska transformacija složena je i zahtijeva daljnje postavljanja ciljeva i stvaranja planova. Ako implementacijom ERP-a upravljate na pravi način, iznenadit ćete se pozitivnim rezultatima.

 

Početni uspjeh ovisi o upravljanju implementacijom, a većina organizacija bori se s ERP upravljanjem. Često je prisutna neprestana borba s ERP problemima, a nedostatak vremena utječe na strateške ciljeve poslovanja. ERP upravljanje kontinuirana je inicijativa za poboljšanje procesa. Postoje mnoge varijable koje je potrebno implementirati ili poboljšati u upravljanju, ali učinkovito upravljanje može se uspostaviti s četiri komponente koje pomažu da se usredotočite na strateške ciljeve. Ciljevi implementiranja ERP-a poticanje su učinka i agilnosti, niži ukupni trošak vlasništva (engl. total cost of ownership – TCO), veći povrat ulaganja (engl. return on investment – ROI) te veća sigurnost i standardizacija integriranjem, pojednostavnjenjem i osuvremenjivanjem temeljne digitalne infrastrukture i aplikacija.

Bilo da vaša organizacija implementira novi ERP, nadograđuje ili optimizira postojeći ERP, brošura „The map from the ERP to ROI“ može vam pomoći u izgradnji poslovne vrijednosti od samoga početka. Na taj način možete postići stvarnu transformaciju i stvarni povrat ulaganja. 

 

Preuzmite brošuru naših kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva pod nazivom „The map from ERP to ROI“. Za više savjeta u svakodnevnom poslovanju, kontaktirajte naše lokalne stručnjake. 

 

 

 

Izvor podataka: Grant Thornton UK LLP